Profiel

  

George Leenders (4x4-off-road-toloog)

Opgegroeid in Overschie onder de rook van Rotterdam. Na elektronica- en later voor informatica en grafisch designer gestudeerd te hebben, ben ik in 1986 samen met mijn vrouw Anneke een eigen zaak begonnen in Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) voor het Midden- en Klein Bedrijf te Oosterhout NBr. Dit bedrijf hebben wij in 2006 verkocht en zijn naar Spanje vertrokken. In Oosterhout hebben wij nog een onderkomen,  waar wij ons even terugtrekken als het te warm is in Spanje. In Nederland en Spanje heb ik wat bestuurlijke functies vervuld als o.a. voorzitter en secretaris in het zakelijke- en private segment. In Spanje was ik enige jaren vrijwilliger coördinator van Petanca- en gids van een Hiking groep. Soms werk ik ook nog 3 dagen per week voor o.a. particulieren met automatiseringsproblemen.

Ik heb gedurende vele jaren in Spanje al veel off road tochten voor de Hiking en 4x4 Club uitgezet. Met de aangeschafte moderne GPS techniek, kom ik in alle off road uithoeken. Zelfs mijn eerste 4x4 Challenge en Discovery door het mooie Marokko heb ik via mijn eigen techniek uitgezet, zonder er ooit geweest te zijn. Inmiddels heb ik voldoende contacten in Marokko v.w.b. steden en dorpen, hotels en externe gidsen. Mijn Marokkaanse vriend Mbarek en Aziz in Zagora helpen mij met het vinden van leuke artikelen van de Berbers, Toearegs en Nomaden.

Het 4x4 virus bestaat bij mij al 40 jaar. Het is begonnen met een 4x4 Suzuki Samurai en met later ook nog een echte Willys Jeep uit het leger. Met de Suzi werd ik door de dealer uitgenodigd voor leuke terreinritten op o.a. het Euro-Circuit in Valkenswaard. Heb ook nog een 4x4 Mitsubishi L200 pick-up gehad na mijn Suzi. Met mijn Willys en met de 4x4 Club "de Warhorses" hebben wij jarenlang vele leuke momenten en ritten meegemaakt op o.a. oude legerterreinen. 40 jaar geleden heb ik een certificaat behaald voor 4x4 rijden in het algemeen en op de zanderige Maasvlakte. Sinds 2008 rijd ik met de off road club 4x4 España mee.

Ik geniet van de mooie ritten en de fantastische Spaanse en Marokkaanse natuur. Graag wil ik samen met mijn 4x4 relaties in Nederland en Marokko mijn enthousiasme en ervaringen inzetten voor 4x4 Marokko en 4x4 España.

 

Copyright (c) 4x4-marokko.com 2021. All rights reserved.